Projekt wnętrza został zrealizowany w typowym katowickim domu wielorodzinnym zbudowanym na przełomie wieku. Właściciele nie mieli sprecyzowanej wizji urządzenia nowego mieszkania, jednak bardzo wyraźnie określili swoje potrzeby. Pragnęli otwartej kuchni, dużego kuchennego blatu, ogromnej kanapy i wykorzystanie obecnych mebli z lat 50′. Trudna do rozstrzygnięcia była łazienka: wanna czy prysznic? Inspiracją aranżacji jest funkcjonalność, którą trzeba było wydobyć z poprzednich wcieleń lokalu przeznaczonego na biuro.

Została powiększona łazienka, uporządkowana kuchnia i dodana druga sypialnia. Otwarty salon na kuchnie zyskał przestronność oraz dodatkowe oświetlenie. Łączący oby dwa pomieszczenia regał, nie tylko służy przechowywaniu codziennych rzeczy ale i również ukrywa zamontowany rzutnik do projekcji filmów. Przy dobrym rozmieszczeniu sprzętu nagłaśniającego można poczuć się jak w kinie i to we własnych czterech kątach. Na uwagę zasługuje odrestaurowana stara komoda po rodzinie klientów. Kolor czerwony, nawiązujący do historii dzielnicy, wnętrze białe – podświetlone. Będzie służyć przez następne 20 lat.

  • POWIERZCHNIA \\ 71M2
  • INWESTOR \\ PRYWATNY
  • LOKALIZACJA \\ KATOWICE
  • REALIZACJA \\ 2013
  • AUTOR \\ MGR INŻ. ARCH MAREK JOCHYMCZYK